|
|
#1 | |||
|
Site Sahibi
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
![]()
|
|||
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
SİTE YÖNETİCİSİ
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
|
Evet Türkçe'nin hiç bir eksiği yok malesef eksiklik bizlerde.
Özenti bir toplum olduk malesef acı ama gerçek. Özümüzü unuttuk başkalarının yaptıklarını yapınca kendimizi çağdaş olarak görüyoruz. Bir Türk olarak aslımıza sahip çıkmadığımız sürece daha çokkkkkkk uğraşırlar bizimle !! Bu sadece Türkçe kullanılası ile sınırlı değil ki. Aile içi örf anane adetlerimizde unutmuş durumdayız... yar ve yardımcımız olsun.Biz burada elimizden geldiğince Türkçe'mizi özenle kullanmaya çalışıyoruz. Umarım en azından bir kaç kişiye faydamız olur...
|
||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Binbaşı
![]() Üyelik tarihi: Jul 2008
|
Milletleri yaşatan, ilerleten, yükselten, kuvvetler milli ülkülerdir.Ülkülerin temeli dildir dilimize sahip çıkmak asli görevimizdir.Ertuğrul Gazi'yi anma şenliklerinde yapılan bir konuşmadan aklımda kalan konuşmadan bir kaç satır paylaşmak istiyorum.Diyor ki;
728 yıl sonra yine kapına geldik.Toprağına yüz sürmeye gücümüz kalmadı.Sen söğüdün harmanına çadır kurduğun gün böyle değildik.Gazim yıllar bitirdi bizi.Elbet sende ''kim bunlar hangi Kavim'dendir'' halleri nedir ? demektesin. Bilirmiyim hünkarım bilirmiyiz ,biz kimiz ,dün ne idik, nedir bu günkü halimiz.? Karanlık istikbalimiz.
|
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Nov 2009
|
Zamanında topla tüfekle geldiler umduklarını alamadılar ama şimdi din,dil ve kültürümüzü yok etmeye geliyolar izin varmeyiz!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Dec 2009
|
katiliyorum!
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Albay
![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
|
[Osman;üyeden alintiEvet Türkçe'nin hiç bir eksiği yok malesef eksiklik bizlerde.
Özenti bir toplum olduk malesef acı ama gerçek. Özümüzü unuttuk başkalarının yaptıklarını yapınca kendimizi çağdaş olarak görüyoruz. Bir Türk olarak aslımıza sahip çıkmadığımız sürece daha çokkkkkkk uğraşırlar bizimle !! Bu sadece Türkçe kullanılası ile sınırlı değil ki. Aile içi örf anane adetlerimizde unutmuş durumdayız... yar ve yardımcımız olsun.Biz burada elimizden geldiğince Türkçe'mizi özenle kullanmaya çalışıyoruz. Umarım en azından bir kaç kişiye faydamız olur... Osmana katiliyorum maalesef özenti duyan bir millet olduk. Türk cemizi yurtdisinda ki vatandaslarimizda fazla kullanmiyorlar, tesekkürler duyarli oldugunuz icin
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Acemi ER
![]() Üyelik tarihi: Jan 2011
|
Zamanında Levi's 501 furyası eserdi Türkiye'de.. Bir bayram önce babam ne istersiniz dedi bayramda giymeniz için. Levi's 501 dedim. Hiç unutmam o günü. Babamın yüzü asıldı. O paraya gideyim sana 10 tane farklı kot pantalon alayım zama bana lev'is aldırma dedi. Ve sonra ekledi. "Bak kızım, bir ülkeyi ne top yıkabilir ne tüfek. Yıkarsa eğer kültür emparyalizmi yıkar" dedi. Sizin cümlenizi okuyunca o geldi aklıma.. İzin vermeyeceğiz diye diye Msn Türkçe diye ürettikleri bir Türkçe'ye sahip olduk. Anlayamadık dilimizin sesli bayrağımız olduğunu. Hassasiyetin ötürü de ayrıca teşekkür ederim tüm site yöneticilerine...
|
|
|
|